vrijdag 19 februari 2016

Een bezoekje aan het zilvermuseum

Als je als edelsmid een dagje cultureel wilt doen, waar ga je dan heen? Naar het Nederlands Zilvermuseum natuurlijk! Het pittoreske Schoonhoven is een aardig stukje rijden vanuit het even zo pittoreske Almere, maar dat hadden we er graag voor over. Wat een enig museum! Voor wie nog steeds denkt dat musea donker, muf en saai zijn: die tijd is voorbij. Het Zilvermuseum is helemaal van deze tijd: licht, ruim en multimediaal.


Natuurlijk was er een hoekje waarin getoond werd hoe de zilversmid vroeger zijn werk deed:


woensdag 3 februari 2016

Home sweet home

Vorig jaar zijn we van start gegaan met onze eigen edelsmederij. Omdat we niet meteen verwachtten dat we zouden gaan binnenlopen, besloten we een voordelige plek te huren voor ons atelier. De ideale oplossing bood zich aan in de vorm van anti-kraak huren, ook wel anti-leegstand huren genoemd. Je huurt dan tijdelijk een ruimte in een pand dat te koop of te huur staat. Grootste voordeel: de enorm lage prijs. Grootste nadeel: elk moment kan er een brief op de mat vallen dat je een maand later het pand moet verlaten. Sommige huurders hebben de mazzel dat ze jarenlang op dezelfde plek kunnen blijven zitten. Helaas was dat voor ons niet het geval.

Ons eerste pand was fantastisch: we huurden een compleet klaslokaal in een leegstaand kinderdagverblijf. Het was licht, ruim, rustig, goed uitgerust, dichtbij en we konden naar hartenlust ons gang gaan.