woensdag 3 augustus 2016

Een zilveren bruiloft vanaf dag 1?

Voor mooie sieraden die ook lang mooi blijven, worden meestal edele metalen gebruikt, zoals goud, zilver en platina. Wij werken meestal met zilver en een enkele keer met goud.

Beide metalen zijn te zacht om puur te gebruiken, daarom worden er andere metalen zoals koper aan toegevoegd om het harder te maken. Wij maken onze sieraden altijd van eerste gehalte zilver, ook wel 'sterling' zilver genoemd. Deze legering bestaat voor 92,5% uit puur zilver en is goed bestand tegen dagelijks gebruik. Wij kiezen bewust voor zilver waaraan geen nikkel toegevoegd is, zodat onze sieraden ook geschikt zijn voor mensen met een nikkelallergie.

Zilver is iets minder 'edel' dan goud. Zo zal zilver zwart worden als je het draagt, en meer gaan glimmen op plekken waar het sieraad in aanraking komt met de huid, andere sieraden of kleding. Deze effecten geven karakter aan een sieraad en maken het extra persoonlijk: het wordt een ring die zijn levensverhaal deelt met zijn drager.

Een zilveren sieraad leeft dus veel meer dan een gouden sieraad. Het is dan ook verrassend hoe zelden zilver wordt gebruikt voor trouwringen.

Onlangs mochten wij een set zilveren trouwringen maken. Het proces hebben we vastgelegd in een foto-impressie, die begint met de ‘geboorte’ van die ringen, die hun leven zij aan zij beginnen als een stukje maagdelijk zilverplaat.



























Geen opmerkingen:

Een reactie posten