vrijdag 27 november 2015

Een Vikingschild op maat

In onze webshop staat een Vikingschild met carneool te koop.  


Per e-mail krijgen we de vraag of het mogelijk is deze hanger te verbouwen, zodat de ketting niet meer door een tunneltje aan de achterzijde loopt, maar door een oogje aan de bovenzijde. En daar zit nu precies het grote voordeel van de edelsmid boven een juwelier: dat kan!

zaterdag 21 november 2015

Snipperzaterdag

Het zilver dat we gebruiken voor het edelsmeden wordt besteld in plaatjes of als draad. Het materiaal is in verschillende diktes verkrijgbaar en de grootte van het plaatje of de lengte van de draad bepaal je zelf.



Zo'n stukje plaat of draad heeft natuurlijk nooit de exacte vorm van het sieraad dat je gaat maken. Dat betekent dat er flink gezaagd moet worden en dat levert een hoop restjes op: stukjes draad, strookjes, hoekjes, noem maar ook. Ook komt het een enkele keer voor dat je de vlam te heet zet of te dichtbij houdt en dan zegt je werkstuk: *floep!*

zaterdag 14 november 2015

Poezenpersoneel

Meestal fotograferen we onze sieraden op een mooie edelsteen, maar toen de blauwe dragon vein-hanger voor een goede vriendin af was, mocht Pippin 'm showen, omdat de hanger dezelfde kleur had als zijn ogen.


De foto werd goed bekeken en uitgebreid gedeeld via social media. De dagen daarna merkten we dat Pino stiekem wat jaloers was dat Pippin zo'n succesvol fotomodel was.

Daarom vervult zij vanaf nu een belangrijke functie binnen onze edelsmederij; ze is namelijk gepromoveerd tot hoofd Quality Control. Dat betekent dat vanaf nu ieder sieraad door haar aan een grondige inspectie onderworpen wordt. Alleen sieraden die het predicaat 'purrrfect' krijgen, mogen naar een nieuw baasje!