zaterdag 26 september 2015

Bijzondere ringen

Rosemarie komt uit Limburg. Cees van Texel. Ze ontmoetten elkaar in Suriname. En vandaag zijn ze in Almere, omdat ze inmiddels bijna 50 jaar getrouwd zijn. Om dat te vieren, willen ze elkaar opnieuw een ring geven, en die komen ze bij ons uitzoeken.

Net na het middaguur komen Rosemarie en Cees binnenlopen. Ze zijn speciaal met de camper naar Almere gekomen. De kennismaking verloopt hartelijk.

Rosemarie vertelt dat zij en Cees erg van de Keltische cultuur houden en op zoek zijn naar ringen met een Keltische knoop. Rosemarie heeft uitgebreid zitten speuren op internet, maar nergens kunnen vinden wat ze zocht. Tot ze op onze site belandde. De knoopring die Erwin een tijd geleden had gemaakt, bleek precies dezelfde krullen te hebben als het houtsnijwerk dat Cees maakt. Toen was de keuze snel gemaakt.


De knoopring kan in verschillende varianten gemaakt worden: met een ronde of platte scheen en met grote of kleine lussen aan de buitenkant. Cees vindt de platte scheen wat robuuster en samen kiezen ze voor de grote lussen aan de buitenkant.

woensdag 23 september 2015

Zilveren ring met blauwe topaas

Voor deze ring moesten we eerst op pad naar "Edelsteenslijperij de Sprong", waar we deze prachtige topaas gekocht hebben. De intense kleur komt waarschijnlijk door het bestralen van de steen, een vrij veel voorkomende behandeling.



De steen is briljant geslepen en meet 6 mm in diameter. Ik maak een strak ontwerp in mijn schetsblok:




zaterdag 5 september 2015

Zilveren pijlpunt hanger met onyx en carneolen


Het ontwerp van deze hanger is gebaseerd op een vuurstenen pijlpunt van 6000 jaar oud. Ik kreeg het idee voor deze hanger tijdens een bezoek aan het Geologische Museum Hofland.

In de hanger is een roos-geslepen onyx gevat in een zilveren pijlpunt. De steen wordt geflankeerd door twee andere leden van de chalcedoon-familie: rode carneolen, als eerbetoon aan de vuurstenen pijlpunt (ook chalcedoon) die de inspiratie voor deze zilveren pijlpunt vormde.


Hier is het eerste ontwerp. Nu ja, niet het eerste eerste ontwerp, want mijn eerste eerste ontwerp werd verbeterd door de toevoeging van de rode carneolen door mijn teerbeminde, artistieke, kunstzinnige en o-zo-slimme echtgenote.